×

store country

Australia flag Australia België (Nederlands) flag België (Nederlands) Belgique (Français) flag Belgique (Français) Brasil (Português) flag Brasil (Português) Canada (English) flag Canada (English) Canada (Français) flag Canada (Français) Channel Islands flag Channel Islands China flag China Danmark flag Danmark Deutschland flag Deutschland España flag España France flag France Ireland flag Ireland Italia flag Italia Japan flag Japan Nederland flag Nederland New Zealand flag New Zealand Norge flag Norge Österreich flag Österreich Poland flag Poland Portugal flag Portugal Rest of Europe flag Rest of Europe Schweiz (Deutsch) flag Schweiz (Deutsch) South Africa flag South Africa Suisse (Français) flag Suisse (Français) Suomi flag Suomi Sverige flag Sverige United Kingdom flag United Kingdom United States flag United States

Privacy


Niniejsza Polityka prywatności dotyczy Klientów z krajów Unii Europejskiej. Aby wyświetlić Politykę prywatności dla innych regionów, skorzystaj z poniższych linków:

Australia
Canada
New Zealand
United States of America

Poniżej określono, kiedy i w jaki sposób wykorzystujemy Twoje Dane osobowe, niezależnie od tego, czy korzystasz z naszej strony internetowej, aplikacji mobilnej, urządzeń, produktów lub usług (zwanych łącznie "Usługami").

Kim jesteśmy

SureFlap Limited (działająca jako Sure Petcare) to prywatna spółka z ograniczoną odpowiedzialnością (zarejestrowana pod numerem 063

99085).

Spółka zarejestrowana jest pod adresem Ground Floor Building 2030, Cambourne Business Park, Cambourne, Cambs, CB23 6DW, Wielka Brytania.

Jesteśmy spółką zależną i w całości należącą do zarejestrowanej w Stanach Zjednoczonych firmy Merck & Co., Inc. (poza Stanami Zjednoczonymi i Kanadą znaną jako MSD) z siedzibą w Kenilworth w stanie New Jersey. Informacje o kierownictwie Merck & Co., Inc. można znaleźć tutaj.

Jak i kiedy wykorzystujemy Twoje dane?

Kiedy rejestrujesz się, logujesz do naszych Usług (w tym rejestrujesz urządzenie) lub zostałeś poproszony o przyłączenie do konta domowego w jednej z aplikacji mobilnych Sure Petcare, dołączasz do naszej społeczności online

Po zarejestrowaniu/zalogowaniu lub dołączeniu do naszej społeczności, wykorzystamy Twoje Dane osobowe w procesie rejestracji konta i zapewnienia pełnej funkcjonalności Aplikacji mobilnej. Dane, które gromadzimy podczas rejestracji/logowania w celu korzystania z naszych aplikacji mobilnych, obejmują Twoje imię i nazwisko, adres e-mail, hasło do konta, kraj i preferencje językowe oraz Twój adres IP.

Przetwarzanie Danych osobowych jest niezbędne dla prawidłowego przebiegu procesu rejestracji i zapewnienia pełnego dostępu do wszystkich funkcjonalność Aplikacji mobilnej.

Gdy zarejestrowany członek społeczności poinformuje nas, że wyraziłeś zgodę na udostępnienie nam swojego adresu e-mail w celu dołączenia do Usług, skontaktujemy się z Tobą za pośrednictwem poczty elektronicznej. Jeśli nie wyraziłeś zgody na kontakt, napisz do nas na privacy@surepetcare.com.

Podczas zakupu produktów z naszej strony internetowej lub rejestracji produktu w celach gwarancyjnych

Kiedy kupujesz produkty na naszej stronie internetowej lub rejestrujesz produkt w celach gwarancyjnych, wykorzystujemy Twoje dane osobowe, aby sfinalizować transakcję. Dane, które przetwarzamy, mogą obejmować imię i nazwisko, adres rozliczeniowy, adres wysyłki, adres e-mail, numer telefonu, kraj, rodzaj zakupionego produktu, datę zakupu, metodę płatności i numer mikrochipu Twojego zwierzaka.

Aby sfinalizować zakup, udostępniamy Twoje Dane osobowe naszym podwykonawcom, którzy są zaangażowani w proces realizacji zamówienia - przewoźnikom oraz dostawcom usług płatniczych, a także Biuru Informacji Kredytowej w celu weryfikacji ryzyka kredytowego oraz zapobieżenia ewentualnym oszustwom.

Przetwarzanie Danych osobowych jest niezbędne do zawarcia umowy sprzedaży i sfinalizowania transakcji zakupu.

Podczas rozmowy telefonicznej, gdy korzystasz z czatu na stronie internetowej lub kontaktujesz się z naszą obsługą klienta

Kiedy do nas dzwonisz, kontaktujesz się z nami poprzez e-mail, za pośrednictwem mediów społecznościowych albo live czatu lub korzystasz z naszego czatbota, również możemy przetwarzać Twoje Dane osobowe (które mogą obejmować imię i nazwisko, adres e-mail, numer telefonu, adres korespondencyjny, numer mikrochipu Twojego zwierzaka, nazwę użytkownika z Facebooka i Twittera oraz wszelkie inne dane, które nam przekazujesz) w celu świadczenia żądanych przez Ciebie Usług. Może to mieć miejsce wtedy, gdy poprosisz nas o dostarczenie dodatkowych informacji na temat działania i parametrów produktów oraz Usług, a także dostępnej oferty.

Bez podania wymaganych Danych osobowych możemy nie być w stanie w pełni odpowiedzieć na Twoje pytania i potrzeby oraz przeprowadzić procesu obsługi klienta.

Kiedy wyrazisz zainteresowanie naszymi Usługami

Ta sekcja ma zastosowanie, jeśli wyraziłeś zgodę na otrzymywanie od nas treści o charakterze marketingowym.

Będziemy przetwarzać Twoje Dane osobowe, takie jak imię i nazwisko, adres e-mail, adres korespondencyjny, numer telefonu oraz preferencje zakupowe i komunikacyjne, aby zapewnić komunikację marketingową zgodną z wszelkimi preferencjami, o których nas poinformowałeś.

Zbieramy również informacje dotyczące Twojego zwierzęcia, nie są one jednak objęte niniejszą Polityką prywatności, jako że nie stanowią Danych osobowych. Informacje te pozwalają nam dostarczać Ci materiały dostosowane do zwierząt domowych, jakie posiadasz (np. w zależności od rasy, gatunku).

Jeżeli wyraziłeś zgodę na kontakt w celach marketingowych, będziesz otrzymywać od nas dostosowane do Twoich preferencji e-maile.

 

  • Plik cookie

    W jakim celu jest przechowywany

    Wykorzystywane przez nas pliki cookie

    Account

    Ten plik cookie umożliwia klientom zalogowanie się na ich konto Sure Petcare i zapamiętanie produktów, które umieścili w koszyku.

    amendFulfilmentHouse

    Ten plik cookie przechowuje dane dotyczące hurtowni i jest niezbędny do prawidłowej realizacji zamówienia.

    Laravel_Session

    Ten plik cookie przechowuje zaszyfrowane dane sesji dotyczące aktywności Użytkownika w sklepie internetowym.

    mycookie

    Ten plik cookie określa, czy pliki cookie są włączone/wyłączone w przeglądarce Użytkownika.

    Store

    Ten plik cookie przechowuje aktualną wersję językową sklepu.

    user_transaction_ids

    Ten plik cookie przechowuje identyfikator transakcji Użytkownika po zrealizowaniu zamówienia.

    Pliki cookie wykorzystywane przez strony trzecie

    Google Analytics

    _gid

    _ga

    _ga_UA-16214023-2

    _utma

    _utmz

    _utmb

    _utmc

    _utmv

    _utmz

    Korzystamy z Google Analytics, aby zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający korzystają z naszej witryny. Google Analytics zbiera informacje anonimowo i raportuje trendy użytkowników na stronie bez identyfikowania poszczególnych odwiedzających.

    Pliki cookie używane przez Google Analytics śledzą takie informacje, jak czas wizyty, unikalność użytkowników oraz źródło przekierowania na naszą stronę.

    Przeglądamy zagregowane dane odwiedzających w formie raportów, co pomaga nam poprawić wydajność witryny i sposób jej wyszukiwania.

    Hotjar

    _hjIncludedInSample

    Używamy Hotjar do analizowania interakcji użytkowników z naszą witryną. Ten plik cookie jest używany, gdy anonimowe informacje o aktywności użytkownika odwiedzającego stronę są przesyłane do Hotjar w celu przekazania opinii na temat użyteczności naszej witryny.

    Salesforce

    _kts

    _kti

    _ktv

    _ktt

    BIGipServerIct-pool

    Te pliki cookie odnoszą się do usługi firmy Salesforce, z którą współpracujemy w procesie zarządzania naszymi systemami obsługi klienta.

    Facebook

    datr

    locale

    lsd

    reg_fb_gate

    reg_fb_ref

    Na naszych stronach często znajdziesz linki do sieci społecznościowych, takich jak Facebook i Twitter. Umożliwiają one Użytkownikom udostępnianie naszych stron internetowych.

    Strony portali społecznościowych również mogą gromadzić informacje na temat Twojej aktywności w Internecie. Jeśli jesteś zalogowany na swoich kontach w mediach społecznościowych, portale te będą rejestrować fakt, że odwiedzasz naszą stronę i inne witryny, nawet gdy nie klikniesz żaden link przekierowujący Cię na strony mediów społecznościowych.

    Nasza strona korzysta z Facebook Pixel. Wszelkie dane przesyłane przez Facebook Pixel, zanim trafią do serwerów Facebooka w celu personalizacji treści, są szyfrowane lokalnie w przeglądarce. Proces ten zamienia Twoje Dane osobowe w krótkie zaszyfrowane wiadomości, których nie można modyfikować. Używamy ich tylko do dopasowywania zdarzeń do osób na Facebooku, Facebook usuwa wszystkie dopasowane i niedopasowane skróty natychmiast po zakończeniu procesu. Facebook Pixel korzysta z bezpiecznego połączenia https, dzięki czemu wszelkie dane przesyłane z przeglądarki będą trafiać na nasze zabezpieczone serwery.

    Twitter

    guest_id

    k

    original_referer

    _twitter_sess

    YouTube

    PREF

    VISITOR_INFO1_LIVE

    use_hitbox

Nasza witryna łączy Cię z różnymi innymi stronami internetowymi. Jeśli klikniesz łącze do którejkolwiek z tych stron lub usług, pamiętaj, że opuściłeś naszą witrynę, a strona, na której się obecnie znajdujesz, ma własną politykę prywatności.

Możesz zablokować pliki cookie w Twojej wyszukiwarce. Funkcja "Nie śledź" pozwala zablokować wszystkie lub niektóre pliki cookie. Blokując wszystkie pliki cookie możesz utracić dostęp do pełnej funkcjonalności naszej strony lub jej części.

Z wyjątkiem niezbędnych plików cookie, wszystkie pozostałe są przechowywane maksymalnie przez 2 lata.

Gdzie przechowujemy Twoje dane?

Siedzibą naszej firmy jest Wielka Brytania, jednak niektórzy z naszych partnerów zewnętrznych mają swoje siedziby poza Europejskim Obszarem Gospodarczym (dalej: "EOG"), dlatego też przetwarzanie Danych osobowych przez strony trzecie będzie wiązało się z transferem danych poza EOG.

Za każdym razem, gdy przekazujemy Twoje Dane osobowe poza EOG, zapewniamy ich ochronę, gwarantując co najmniej jedno z następujących zabezpieczeń:

przekazujemy Dane osobowe jedynie do państw, które zostały uznane przez Komisję Europejską za kraj zapewniający odpowiedni poziom ochrony;

korzystamy ze specjalnych umów zatwierdzonych przez Komisję Europejską, które zapewniają Twoim Danym osobowym taką samą ochronę, jaką mają na terenie EOG;

jeśli korzystamy z dostawców z siedzibą w USA, możemy przekazywać im dane tylko wtedy, jeśli przestrzegają oni postanowień Privacy Shield - umowy między Europą a USA, która wymaga zapewnienia ochrony danych na takim samym poziomie we wszystkich stowarzyszonych krajach.

Aby niniejsza Polityka prywatności była jak najkrótsza i jak najłatwiejsza do zrozumienia, nie określiliśmy konkretnych okoliczności, w których stosowany jest każdy ze środków ochrony. Możesz skontaktować się z nami pod adresem privacy@surepetcare.com, aby uzyskać szczegółowe informacje na temat tego, w jaki sposób chronimy określone transfery Twoich danych.

Wszystkie Dane osobowe i informacje na Twój temat są przechowywane na bezpiecznych serwerach własnych lub serwerach zewnętrznych dostawców. Jako użytkownik jesteś odpowiedzialny za odpowiednie i bezpieczne przechowywanie swojego hasła do naszych Usług i nieudostępnianie go osobom niepowołanym.

Jak długo przechowujemy Twoje dane?

Jeśli jesteś zarejestrowanym Użytkownikiem strony lub Aplikacji mobilnej, Twoje Dane osobowe będą zachowane do momentu istnienia Konta w naszej bazie. Jest to niezbędne do zapewnienia odpowiedniej obsługi w przypadku jakichkolwiek pytań lub problemów, które mogą pojawić się w trakcie użytkowania naszej strony, Produktów czy Aplikacji.

Jeśli wyraziłeś zgodę na komunikację marketingową, będziemy kontaktować się z Tobą w następujących przypadkach:

raz na dwa lata skontaktujemy się z Tobą, aby upewnić się, że nadal chcesz otrzymywać od nas wiadomości drogą elektroniczną;

potwierdzimy Twoją rezygnację z otrzymywania komunikatów marketingowych, jeśli zdecydujesz się wycofać swoją zgodę, po czym zaprzestaniemy wysyłania tego typu wiadomości.

Jeśli zebraliśmy Twoje dane, ponieważ kupiłeś któryś z naszych produktów, będziemy przechowywać je przez okres 7 lat z uwagi na wymogi prawno-księgowe prowadzenia działalności.

Jeżeli przetwarzamy Twoje dane z jakiegokolwiek innego powodu (np. gdy skontaktowałeś się z nami z pytaniem w związku z naszymi Usługami lub Produktami), zachowamy Twoje dane przez 5 lat.

W pewnych okolicznościach (np. do celów badawczych lub statystycznych), będziemy anonimizować Twoje Dane osobowe, aby nie mogły być już z Tobą powiązane. W takiej sytuacji informacje te możemy wykorzystywać bezterminowo, bez dalszego powiadamiania Cię o tym fakcie.

Twoje prawa wynikające z przepisów o ochronie danych osobowych

Masz prawo sprzeciwić się przetwarzaniu przez nas Twoich Danych osobowych, gdy:

przetwarzamy je wyłącznie na własny użytek (patrz sekcja "Jak i kiedy wykorzystujemy Twoje dane?"). Jeśli poprosisz nas o zaprzestanie przetwarzania Twoich Danych osobowych w ten sposób, uczynimy to, chyba że będziemy w stanie wykazać, dlaczego nasze wykorzystanie Twoich Danych osobowych powinno być kontynuowane;

przetwarzamy je w celach marketingowych. Jeśli poprosisz nas o zaprzestanie przetwarzania Twoich Danych osobowych w celach marketingowych, uczynimy to.

Jakie są Twoje prawa wynikające z przepisów o ochronie danych osobowych?

Masz różne prawa wynikające z przepisów o ochronie danych, z których możesz skorzystać. Skontaktuj się z nami, wysyłając e-mail na adres privacy@surepetcare.com.

Prawo dostępu do danych osobowych

Masz prawo otrzymać potwierdzenie, czy Twoje Dane osobowe są przez nas przetwarzane, a jeśli tak, w jaki sposób.

Masz również prawo dostępu do swoich Danych osobowych, które są przez nas zgromadzone.

Prawo do sprostowania danych osobowych

Masz prawo zażądać od nas sprostowania wszelkich nieprawidłowych Danych osobowych, które posiadamy na Twój temat. Masz również prawo do uzupełnienia niekompletnych Danych osobowych, które posiadamy, poprzez dostarczenie nam dodatkowego oświadczenia.

Prawo do ograniczenia przetwarzania danych osobowych

Możesz ograniczyć przetwarzanie przez nas swoich Danych osobowych, gdy:

uważasz, że dane, które przechowujemy na Twój temat, są niedokładne;

nasze postępowanie z Twoimi Danymi osobowymi łamie prawo, ale nie chcesz, abyśmy je usunęli;

nie musimy już przetwarzać Twoich Danych osobowych, ale chcesz, abyśmy je zachowali ze względów prawnych;

przetwarzamy Twoje Dane osobowe wyłącznie na własny użytek (patrz sekcja "Jak i kiedy wykorzystujemy Twoje dane?"), a Ty jesteś w trakcie wnoszenia sprzeciwu wobec takiego ich wykorzystania.

W przypadku skorzystania z prawa do ograniczenia korzystania z Twoich Danych osobowych, będziemy przetwarzać je tylko wtedy, gdy wyrazisz na to zgodę, z wyjątkiem obsługi roszczeń prawnych i procedur niezbędnych do magazynowania danych.

Prawo do przeniesienia danych osobowych

Masz prawo otrzymać swoje Dane osobowe w ustrukturyzowanym, standardowym formacie do odczytu maszynowego i przesłać je do innej organizacji zarządzającej Twoimi danymi osobowymi.

To prawo dotyczy tylko tych Danych osobowych, które przetwarzamy, ponieważ wyraziłeś zgodę na ich wykorzystanie lub ponieważ istnieje między nami umowa.

Prawo do usunięcia danych osobowych

Masz prawo zażądać od nas usunięcia Twoich Danych osobowych w następujących okolicznościach:

gdy nie musimy już wykorzystywać Twoich Danych osobowych z powodów, dla których poinformowaliśmy Cię, że je zebraliśmy;

w przypadku, gdy potrzebowaliśmy Twojej zgody na wykorzystanie Danych osobowych, a zgoda ta została przez Ciebie cofnięta i nie ma innego zgodnego z prawem sposobu, abyśmy mogli dalej przetwarzać zgromadzone dane;

gdy sprzeciwiasz się wykorzystaniu przez nas Twoich Danych osobowych i nie mamy żadnego istotnego powodu, aby dalej je przetwarzać;

jeśli nasze postępowanie z Twoimi Danymi osobowymi naruszyło prawo;

kiedy musimy usunąć Twoje Dane osobowe, aby zachować zgodność z prawem, któremu podlegamy.

Prawo do zgłoszenia skargi

Masz prawo złożyć skargę do Information Commissioner's Office, organu nadzorczego ds. ochrony danych w Anglii i Walii.

Inne witryny, do których przekierowujemy

Nasza witryna może zawierać łącza do i ze stron internetowych naszych sieci partnerskich i podmiotów stowarzyszonych.

Nasza witryna łączy Cię z różnymi innymi stronami internetowymi. Jeśli klikniesz łącze do którejkolwiek z tych stron lub usług, pamiętaj, że opuściłeś naszą witrynę, a strona, na której się obecnie znajdujesz, ma własną politykę prywatności.

Nie ponosimy żadnej odpowiedzialności za zasady polityki prywatności witryn internetowych stron trzecich. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności tych witryn internetowych przed przesłaniem tam jakichkolwiek Danych osobowych.

Zmiana polityki prywatności

Wszelkie zmiany, jakie w przyszłości wprowadzimy do naszej Polityki prywatności, będą publikowane na tej stronie, a w uzasadnionych przypadkach wysyłane drogą e-mailową.

Sprawdzaj Politykę prywatności i odwiedzaj naszą stronę regularnie, aby być na bieżąco ze wszelkimi aktualizacjami i zmianami.

Podziel się swoją opinią

Masz pytanie, komentarz lub prośbę w związku z naszą Polityką prywatności? Przekaż nam je drogą mailową: privacy@surepetcare.com.

Niniejsza Polityka prywatności została zaktualizowana dn.

back to top